zondag, 31 januari 2021 16:57

Wat is webhosting en wanneer heb ik dit nodig?

Geschreven door
Beoordeling
(3 stemmen)

Enige tijd geleden had ik een leuk gesprek met een kennis over mijn werk als webdesigner. Ik vertelde over mijn nieuwe projecten, waarom het mij zo boeit en hoe ik te werk ga. Uit dit gesprek bleek snel dat bepaalde termen die een webdesigner vaak gebruikt, niet voor iedereen altijd even evident zijn. Mijn gesprekspartner vroeg zich dan ook af: ‘Wat is webhosting?’. Ik zal dit in deze blog proberen uitleggen.

Webhosting wordt verschillend uitgelegd en is daardoor niet voor iedereen even duidelijk. Wat is webhosting? Laten we de definitie op Wikipedia er even bijhalen: “webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, ruimte, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website”.  Webhosting is dus  simpel gezegd: "het huren van een stukje opslag, rekenkracht (CPU/processor) en geheugen op een server". Het betekent dat jouw website in verbinding staat met het internet. Zodra men jouw domeinnaam in een browser intypt, worden de bestanden van jouw website automatisch op de server ingeladen. Dit zorgt ervoor dat jouw bestanden op het internet getoond kunnen worden.

Wanneer heb ik webhosting nodig?

Als je een professionele website wil, dan staat deze ergens op een server met toegang tot het internet. Deze server, computer, host je website en maakt het mogelijk dat deze via internet benaderd kan worden.

Daarnaast heb je ook hosting (en een domeinnaam) nodig als je bijvoorbeeld een professioneel emailadres wil gaan gebruiken zoals Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.'. De mails die toekomen op dit emailadres moeten ook ergens opgeslagen worden, en dat gebeurt dan ook op de servers van deze hosting. 

Waar moet je op letten bij webhosting?

Daarvoor moet je bij jezelf enkele belangrijke vragen stellen

  • Hoe belangrijk is mijn website?
  • Waar moet de website voor dienen of wat en wie wil ik er mee bereiken?
  • Hoe belangrijk vind ik de veiligheid van mijn website?
  • Welke ondersteuning verwacht ik bij eventuele problemen met mijn website?
  • Is er mogelijkheid tot persoonlijk contact? 
  • Is er ook iemand bereikbaar buiten de kantooruren?

Ik kan jouw voor een goede prijs kwalitateitsvolle webhosting aanbieden. Daarvoor werk ik samen met Antagonist. En op al je bovenstaande vragen kan ik een positief antwoord bieden. De hosting die ik jouw bied is perfect voor jouw website, het doel van je website en de klanten die je wil bereiken. Daarnaast ben ik haast dagelijks de hele dag door bereikbaar bij problemen en probeer ik deze zo snel mogelijk op te lossen.

Een website met webhosting bestellen?

Nu het helemaal duidelijk is waarom je ook hosting nodig hebt bij een website, kan je gaan nadenken hoe jij jouw website wil gaan indelen en vormgeven. Ik wil je hier graag bij ondersteunen en helpen. Of ik kan dit helemaal van jouw overnemen. Zo heb jij meer tijd om bezig te zijn met wat je echt graag doet: je ondernenming of hobby. Vraag nu een offerte aan of contacteer me voor meer info!

Gelezen: 475 keer gelezen
Best-Site.be - Dennis Vercauteren

webdesign, website-onderhoud, SEO, logo-ontwerp, photoshop, Joomla

Meer over mij.

Laat een bericht achter

Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invoert, aangegeven met een sterretje (*). HTML-code is niet toegestaan.