zondag, 28 oktober 2018 09:04

Gevonden worden door Google? de XML-sitemap!

Geschreven door
Beoordeling
(0 stemmen)

Veel mensen vragen zich af hoe ze beter kunnen gevonden worden door Google en andere zoekmachine's. Liefst van al wil je op de eerste plaats staan in de resultaten, maar hoe begin je daar nu precies aan?

Het aanmaken van een XML-sitemap in je website is al een goed begin.

Wat is een XML-sitemap?

Een sitemap is vergelijkbaar met een inhoudsopgave in een boek. Een XML sitemap is een document met een lijst van de webpagina’s en eventueel video’s en afbeeldingen die op je website staan. Een XM sitemap vertelt zoekmachines zoals Google hoe je website gestructureerd is en maakt het mogelijk voor spiders om je website makkelijker te doorzoeken. Eigenlijk is het dus een overzicht van de complete site op een enkele pagina.

 

Het doel van een XML-sitemap?

Het doel van een Google XML sitemap is dat zoekmachines al je pagina’s kunnen vinden, en nog belangrijker, kunnen indexeren. Hierbij gaat het vooral om de zoekmachines Google en Bing. De XML sitemap  is een middel die de spider van Google helpt met haar zoektocht door het web. Het aanmaken van een Google XML sitemap is niet verplicht, maar wel aan te raden om Google zo goed mogelijk te helpen en de pagina’s van je website zo snel mogelijk te laten indexeren. Bij Best-Site maak ik standaard een sitemap aan voor je website en dien deze sitemap ook in bij Google om je website zo beter vindbaar te maken.

sitemap2

 

Sitemap gemaakt, en dan?

Als je een sitemap hebt aangemaakt moet je dit alleen nog aangeven bij Google, voordat deze gebruikt kan worden. Hiervoor dien je naar Google Webmaster Tools te gaan en je aan te melden met je Google account. Hierna klik je bij 'Home' op 'Add a site' en vul je de URL van je website in. Hierna moet je de website verifiëren en de sitemap toevoegen. Het toevoegen van de XML sitemap gebeurt in het Dashboard bij Submit a sitemap. Als dit is voltooid, kan Google de XML sitemap gaan gebruiken.

Bij Best-Site doe ik dit volledig voor jou. Je moet dus geen zorgen maken in het zoeken naar moeilijke plugins om dit mogelijk te maken. Ik ga je sitemap ook standaard toevoegen aan Google.

Gelezen: 2847 keer gelezen
Best-Site.be - Dennis Vercauteren

webdesign, website-onderhoud, SEO, logo-ontwerp, photoshop, Joomla

Meer over mij.

Laat een bericht achter

Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invoert, aangegeven met een sterretje (*). HTML-code is niet toegestaan.