donderdag, 06 juni 2019 20:50

Zelf een website maken of toch maar een webdesigner inhuren?

Geschreven door
Beoordeling
(0 stemmen)

"Alles wat je zelf doet, doe je meestal beter!" Een bekende leuze. En meestal klopt dit ook wel. En België is nu toch wel het land van de doe-het-zelvers, is het niet? Maar geldt dit ook voor het bouwen van websites? Is het wel zo een goed idee om even vlug zelf een website in elkaar te boksen? Of laat je dit toch beter over aan een professioneel webdesigner?

6 zaken die je onder de knie zou moeten hebben, wil je zelf je website bouwen:

1. Je hebt de kennis om een website van a tot z te ontwikkelen.

Je kan overweg met html, css en eventueel ook met php en javascript. Daarnaast kan je ook grafisch wat uit te voeten met bijvoorbeeld photoshop. Indien je deze kennis hebt, kan je al een eind op weg.

2. Je beschikt over de nodige software om aan de slag te gaan.

Om een website te maken heb je allereerst een computer nodig. Daarnaast heb je ook heel wat (legale) software nodig. Software kost vaak een hoop geld. Is het de moeite waard om hier in te gaan investeren?

3. Je hebt genoeg kennis van hosting, domeinnamen en mailverkeer.

Een website moet 24 uur op 24 beschikbaar zijn, 7 dagen op 7. Welke hostingpartner is hiervoor uitermate geschikt? Want je wil toch geen website die meer offline is dan online? En krijg je van deze hostingpartner ook genoeg toegangsrechten om belangrijke instellingen zelf te beheren? We denken bijvoorbeeld maar aan de keuze van de php-versie waarop jouw website zal draaien? 
Heb je daarnaast ook kennis hoe je een emailadres kan aanmaken? Hoe stel ik mijn mailprogramma hiervoor in? Of wil je liever al je mails forwarden naar een bestaand emailadres?

4.Je hebt genoeg kennis van zoekoptimalisatie.

En heb je, eenmaal de website er is, ook genoeg kennis om je website vindbaar te maken tussen alle andere website's? Is je website ook genoeg geoptimaliseerd om goed te scoren in zoekmachine's zoals Google? Want wat is je website waard als hij niet wordt gevonden?

5. Je hebt voldoende tijd om je website in elkaar te steken, maar ook om hem verder te onderhouden.

Heb je eigenlijk wel tijd genoeg om een goede en aantrekkelijke website te ontwerpen? En heb je eenmaal de website ook af is, nog tijd om deze verder te blijven bijwerken en updaten? Want je wil toch niet dat je website wordt gehackt? Besteed je niet liever je kostbare tijd aan je zaak zelf?

6. Je bent tevreden met de eigen geleverde kwaliteit.

Over het algemeen kan men aannemen dat een doe-het-zelf website niet dezelfde kwaliteiten heeft als een website die is gebouwd door een professional. En is jouw website ook uniek of neem je genoegen met een stijl die ook door 1000den andere websites gebruikt wordt?

 

Voldoe je niet aan 1 van bovenstaande eisen, bespaar je dan grote teleurstellingen en besteed je tijd, geld en ontwerp uit aan een professioneel webdesigner. Dit kost wat geld maar dat is het ook dubbel en dik waard. Want een goede website zou zichzelf met der tijd moeten terugbetalen. Mijn mening: "Schoenmaker, blijf bij je leest!"

Doe waar jezelf goed in bent en besteed je kostbare tijd aan dat wat je graag en goed kan! Ik regel wel jouw website!

 

Gelezen: 544 keer gelezen Laatst gewijzigd op donderdag, 06 juni 2019 21:34
Best-Site.be - Dennis Vercauteren

webdesign, website-onderhoud, SEO, logo-ontwerp, photoshop, Joomla

Meer over mij.

Laat een bericht achter

Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invoert, aangegeven met een sterretje (*). HTML-code is niet toegestaan.